Quickpaid skapar en win-win-situation för företagen på båda sidor av affären

A.B.S. Global Factoring gick live i veckan med en ny digital B2B-tjänst. Onlineplattformen Quickpaid ger företagare möjlighet att snabbare kunna betala och få betalt. Tjänsten är nu tillgänglig för företag på den tyska marknaden, plattformen kommer att lanseras i Sverige under våren 2019.

Onlinetjänsten är utvecklad för B2B-företag och ger företagen på båda sidorna av affären fördelar genom bland annat utökad ekonomiskt utrymme. Inköp inom B2B-sektorn har länge varit en bromskloss för många företagen som växer fort, då kassaflödet till stor del styr volymerna på inköpen. Samtidigt har företagens förväntan på den digitala upplevelsen ändrats i och med den snabba utvecklingen av digitala finansiella tjänster.

Genom Quickpaid, kan företaget få sin faktura finansierad och dessutom förlänga betalningsperioden, vilket ger ökad likviditet och möjlighet att snabbt kunna återinvestera i verksamheten. Quickpaid ger samtidigt fördelar för leverantörer som kan använda tjänsten som ett alternativ till förskottsbetalning och därigenom optimera kassaflödet och slippa vara beroende av betalningsviljan hos sina kunder. Quickpaid är helt enkelt en tjänst som gynnar alla parter.

”Efter en intensiv test- och utvärderingsfas är vi stolta att kunna lansera vår nya digitala finansieringstjänst. Att kunna erbjuda nya tjänster för små och medelstora företag som behöver likviditet är helt avgörande för oss och vi är glada att kunna anpassa oss efter våra kunder behov och förändrade köpbeteenden. Jag ser fram emot våren 2019 när denna tjänst finns tillgänglig för våra företagskunder på även den svenska marknaden”, Trond Dale, VD A.B.S. Global Factoring AB.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Trond Dale, CEO A.B.S. Global Factoring AB, trond.dale@absfatoring.se
Thorsten Klindworth, Styrelseordförande A.B.S Global Factoring AB, som nås via:
Charlotta Sylvan, charlotta.sylvan@absfactoring.se, +46 70 5848117

Om A.B.S. Global Factoring:

A.B.S. Global Factoring grundades i Wiesbaden, Tyskland 1996 med visionen att skapa finansiella förutsättningar för bolag att växa. Sedan dess har vi specialiserat oss på företagsfinansiering genom fakturaköp och har genom åren hjälpt hundratals företag att förbättra likviditeten och ta vara på sina tillväxtmöjligheter på en global marknad. Vårt mål är att utmana den traditionella factoringmarknaden och skapa effektiva finansieringslösningar med fokus på långsiktigt värdeskapande för tillväxtbolag i alla faser. Under 2016 förvärvades det österrikiska bolaget VB Factoring Bank AG och idag har vi mer än 100 medarbetare på våra kontor i länderna Sverige, Tyskland, Österrike, Schweiz och Slovenien.

Läs mer om A.B.S. Global Factoring

Läs fler nyheter...

Hur kan vi hjälpa dig?

Kontakta oss om ni behöver en partner som kan företagsfinansiering på en global marknad.