A.B.S Global Factoring stärker sin bolagsstyrelse ytterligare

A.B.S. Global Factoring fortsätter att stärka sin organisation och utsåg den 28e september Fredrik Bentlinger till ny styrelseledamot.

Fredrik är en erfaren företagsledare med ett starkt entreprenörshjärta. Med över 20 års erfarenhet av ledande befattningar inom internationella teknik- och tjänstebolag, har Fredrik framgångsrikt lett bolag under global expansion. Han har bland annat arbetat med tillväxtföretag som Cint, liksom större företag som Tieto och Mannheimer Swartling. De senaste åren har Fredrik fokuserat på investeringar i tillväxtföretag och är i dagsläget General Partner för Nordic Garage Ventures, en fond fokuserad på Norden och Silicon Valley.

”Vi är väldigt glada att välkomna Fredrik till vår styrelse. Med hans långa erfarenhet från entreprenörsdrivna företag förenar han en bred kunskap, kompetens och förståelse för de utmaningar som våra företagskunder står inför under deras tillväxtresa, samt hela finansbranschen som helhet. Vi ser Fredrik som en stor tillgång till A.B.S. Factoring och han kommer vara viktig i vår fortsatta utveckling och tillväxt,”  Thorsten Klindworth, styrelseordförande

”Som CFO för Cint AB, en tidigare A.B.S-kund, fick jag erfarenhet och bevis på att detta bolag är på väg att förändra hur företag kan använda factoring som ett konkurrenskraftigt finansieringsalternativ för tillväxtkapital när de växer internationellt. A.B.S Factoring spelade en avgörande roll i Cints globala tillväxt och framgång. Efter att ha följt A.B.S.-teamet under ett par år blev jag hedrad när jag erbjöds en plats i styrelsen. Tvekade aldrig.” Fredrik Bentlinger, tillträdande styrelseledamot

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Trond Dale, CEO A.B.S. Global Factoring, trond.dale@absfatoring.se
Thorsten Klindworth, Styrelseordförande A.B.S Global Factoring, som nås via:
Charlotta Sylvan, charlotta.sylvan@absfactoring.se, +46 70 5848117

Om oss:

A.B.S. Global Factoring grundades i Wiesbaden, Tyskland 1996 med visionen att skapa finansiella förutsättningar för bolag att växa. Sedan dess har vi specialiserat oss på företagsfinansiering genom fakturaköp och har genom åren hjälpt hundratals företag att förbättra likviditeten och ta vara på sina tillväxtmöjligheter på en global marknad. Vårt mål är att utmana den traditionella factoringmarknaden och skapa effektiva finansieringslösningar med fokus på långsiktigt värdeskapande för tillväxtbolag i alla faser. Under 2016 förvärvades det österrikiska bolaget VB Factoring Bank AG och idag har vi mer än 100 medarbetare på våra kontor i länderna Sverige, Tyskland, Österrike, Schweiz och Slovenien.

 

Läs fler nyheter...

Hur kan vi hjälpa dig?

Kontakta oss om ni behöver en partner som kan företagsfinansiering på en global marknad.