Styrelse

Thorsten Klindworth

Styrelseordförande

Som grundare av A.B.S. Factoring i Tyskland och majoritetsägare i A.B.S.-koncernen har Thorsten Klindworth över 25 års erfarenhet av factoringbranschen. Thorsten har en examen i företagsekonomi från Regensburg Universitetet i Tyskland och har sedan starten 1996 varit verksam som VD för A.B.S. Factoring Tyskland. Han innehar också styrelseposter i ett flertal av A.B.S.-koncernens bolag.

Thorsten är även engagerad i lokala sportförbund och kulturella evenemang. Utöver sin karriär har Thorsten en passion för att resa, dykning, flyg och flygteknik.

Helmut Karrer

Styrelseledamot

Helmut Karrer har över 20 års erfarenhet inom finans- och factoringbranschen; bland annat som platschef på GE Capital Factoring och som VD för RBS Factoring (The Royal Bank of Scotland Group), samt divisionschef för Industrie- und Handels-Treunhand. Helmut har varit verksam inom A.B.S.-koncernen sedan 2011, numera som CCO för A.B.S. Factoring Tyskland och med styrelseposter i ett flertal av A.B.S.-koncernens bolag.

Helmut älskar matlagning och att resa. Utöver rollen som make och fyrabarnsförälder är Helmut en sportfantast och missar aldrig någon av barnens fotbollsmatcher.

Styrelse ägarbolaget

Wolfgang, greve av Castell-Castell

Ordförande

Wolfgang, greve av Castell-Castell, har en examen i företagsekonomi från University of St. Gallen/CH och har även studerat agronomi vid universitetet i Stuttgart-Hohenheim. Wolfgang har tidigare arbetat för German Development Aid, skapat av The Credit Institution for Reconstruction och The Society for International Cooperation. Sedan 1995 har han varit chef för Fürstlich Castell`schen Bank AG.

Parallellt med sitt arbete har Wolfgang konsulterat företag i bland annat jordbruks- och fastighetsbranschen och även engagerat sig i en rad olika stiftelser.

Markus Hankammer

Vice ordförande

Markus Hankammer har en examen i företagsekonomi från University of Applied Sciences, Wiesbaden. Sedan 1999 har Markus varit verksam som VD för den tyska familjeägda BRITA-koncernen. BRITA är världsledande inom vattenfiltrering och har global närvaro i över 60 länder, med ca 1 430 anställda välden över.

Markus är extremt sportintresserad och utövar själv löpning, simning, golf och snowboard regelbundet såväl som sponsrar och stödjer den lokala fotbollsklubben SV Wehen Wiesbaden som klubbordförande/president.

Hans Volker

Styrelseledamot

Hans Volker har arbetat inom den finansiella sektorn sedan 1968. Senast som VD för det tyska factoringbolaget, SüdFactoring, där han arbetat sedan bolagets etablering i 1972. Hans var en stor del av bolagets framgång, som under hans tid på växte från en årlig omsättning på 1 miljoner tyska mark till en omsättning på 10 miljarder euro. Med över 50 års erfarenhet från factoringbranschen är Hans känd som en expert inom branschen och hans engagemang i styrelsen är en stor tillgång för hela A.B.S.-koncernen.

Stephan Ziegler

Styrelseledamot

Stephan Ziegler har en examen i företagsekonomi från University of Cooperative Education i Baden och över 35 års erfarenhet från den finansiella sektorn. Från 2006 till 2015 var Stephan VD för Nassauische Sparkasse, en av Tysklands största banker. Stefan har en lång och bred erfarenhet av styrelsearbete och är idag styrelseordförande i Internationales Bankhaus Bodensee AG och ledamot i Horvath and Aprtners AG.

I Korthet

  • A.B.S. Factoring erbjuder fakturaköp för tillväxt- och exportbolag.
  • Koncernen består av moderbolaget A.B.S. Global Factoring AG och tre dotterbolag.
  • Det svenska bolaget med huvudkontor i Stockholm etablerades 2013 och ansvarar för den Nordiska marknaden.
  • VD i Sverige är Trond Dale. Grundaren och VD:n för moderbolaget i Tyskland är Thorsten Klindworth.

Företagsstruktur