Styrelse

Helmut Karrer

Styrelseordförande

Helmut Karrer har över 20 års erfarenhet inom finans- och factoringbranschen; bland annat som platschef på GE Capital Factoring och som VD för RBS Factoring (The Royal Bank of Scotland Group), samt divisionschef för Industrie- und Handels-Treunhand. Helmut har varit verksam inom A.B.S.-koncernen sedan 2011, numera som CCO för A.B.S. Factoring Tyskland och med styrelseposter i ett flertal av A.B.S.-koncernens bolag.

Helmut älskar matlagning och att resa. Utöver rollen som make och fyrabarnsförälder är Helmut en sportfantast och missar aldrig någon av barnens fotbollsmatcher.

Eva Sartorius

Styrelseledamot

Eva har i mer än 25 år haft olika chefspositioner inom finanssektorn, senast som chef över divisionen Corporate Banking med ansvar över industri-, tjänste- och hälsovårdssektorn på HSH Nordbank AG. Eva rekryterades till A.B.S.-koncernen i 2016 och ansvarar idag för finansiering och försäljning.

Markus Wolf

Styrelseledamot

Markus har en examen i ekonomi vid Breda University of Applied Sciences. Markus har över 14 års erfarenhet inom Factoringbranschen; bland annat som ansvarig för företagsklienter och kundavdelningen på RBS Factoring GmbH, Frankfurt. Markus har varit verksam inom A.B.S.-koncernen sedan 2010, numera som Chief representative och Head of Department Customer Support, Tyskland.

Trond Dale

Styrelseledamot

Styrelse ägarbolaget

Wolfgang, greve av Castell-Castell

Ordförande

Wolfgang, greve av Castell-Castell, har en examen i företagsekonomi från University of St. Gallen/CH och har även studerat agronomi vid universitetet i Stuttgart-Hohenheim. Wolfgang har tidigare arbetat för German Development Aid, skapat av The Credit Institution for Reconstruction och The Society for International Cooperation. Sedan 1995 har han varit chef för Fürstlich Castell`schen Bank AG.

Parallellt med sitt arbete har Wolfgang konsulterat företag i bland annat jordbruks- och fastighetsbranschen och även engagerat sig i en rad olika stiftelser.

Markus Hankammer

Vice ordförande

Markus Hankammer har en examen i företagsekonomi från University of Applied Sciences, Wiesbaden. Sedan 1999 har Markus varit verksam som VD för den tyska familjeägda BRITA-koncernen. BRITA är världsledande inom vattenfiltrering och har global närvaro i över 60 länder, med ca 1 430 anställda välden över.

Markus är extremt sportintresserad och utövar själv löpning, simning, golf och snowboard regelbundet såväl som sponsrar och stödjer den lokala fotbollsklubben SV Wehen Wiesbaden som klubbordförande/president.

Hans Volker

Styrelseledamot

Hans Volker har arbetat inom den finansiella sektorn sedan 1968. Senast som VD för det tyska factoringbolaget, SüdFactoring, där han arbetat sedan bolagets etablering i 1972. Hans var en stor del av bolagets framgång, som under hans tid på växte från en årlig omsättning på 1 miljoner tyska mark till en omsättning på 10 miljarder euro. Med över 50 års erfarenhet från factoringbranschen är Hans känd som en expert inom branschen och hans engagemang i styrelsen är en stor tillgång för hela A.B.S.-koncernen.

Stephan Ziegler

Styrelseledamot

Stephan Ziegler har en examen i företagsekonomi från University of Cooperative Education i Baden och över 35 års erfarenhet från den finansiella sektorn. Från 2006 till 2015 var Stephan VD för Nassauische Sparkasse, en av Tysklands största banker. Stefan har en lång och bred erfarenhet av styrelsearbete och är idag styrelseordförande i Internationales Bankhaus Bodensee AG och ledamot i Horvath and Aprtners AG.

I Korthet

  • A.B.S. Factoring erbjuder fakturaköp för tillväxt- och exportbolag.
  • Koncernen består av moderbolaget A.B.S. Global Factoring AG och tre dotterbolag.
  • Det svenska bolaget med huvudkontor i Stockholm etablerades 2013 och ansvarar för den Nordiska marknaden.