Få betalt inom
24 timmar

Sälj dina kundfordringar löpande till oss och frigör likvida medel redan på faktureringsdagen.

Läs mer

Kreditförsäkrad
till 100%

När vi köper dina fakturor är de alltid 100 % kreditförsäkrade.

Läs mer

Sälj enkelt i över
35 länder

Vi köper dina kundfordringar i över 35 länder, samtidigt som du kan erbjuda dina kunder 90 dagars kredittid.

Läs mer

Avgift fakturaköp

Sverige och övriga världen
från 0,7%

Vi lovar inga komplexa avgiftsstrukturer. Hos oss får du en avgift, för alla tjänster. Prissättningen är densamma, oavsett var i världen du gör dina affärer.

Kontakta oss, så tar vi tillsammans fram den bästa lösningen för just din verksamhet.

Litet företag eller stor koncern?
Hos oss är alla välkomna!

Fakturaköp passar dig som företagare som säljer till andra företag (B2B). Vi välkomnar företag inom alla typer av branscher och tillväxtfaser. Våra företagskunder sträcker sig idag från mindre start-ups, till etablerade börsbolag.

Vi på A.B.S. Factoring erbjuder samma fakturaköpslösning för ditt svenska företag som för dotterbolag i länderna Norge, Danmark, Finland, England, Holland och Tyskland. Vi finns dessutom med lokala kontor i Tyskland, Österrike, Schweiz och Slovenien.

Kontakta oss

Vi kontaktar dig

 • Datumformat: DD snedstreck MM snedstreck ÅÅÅÅ

För oss är dina kunder viktigast – därför är vi flexibla

Våra tjänster helt anpassade för B2B-företag där er relation till kunden står i fokus. Ni fakturerar era kunder som vanligt, er logga på fakturan och ni har fortsatt kundkontakten. Om fakturan inte betalas i tid så beror det oftast på att den fastnat någonstans. Det upptäcker vi smidigast genom dialog med er kund. Vi anpassar våra rutiner och processer i enlighet med dina relationer. Tillsammans med din personliga kredithandläggare sätter vi upp rutiner för såväl kommunikation, påminnelser och inkasso så att det passar din verksamhet.

Vårt samarbete börjar med ett samtal, ring eller besök oss så sätter vi oss in i din affär.

Så här har andra upplevt vårt samarbete

 • ”Vi behövde A.B.S. Global Factoring som en partner i vår utveckling. De kan snabbt försäkra och köpa fakturor utställda till kunder över hela världen. Samarbetet har gett oss en god möjlighet att växa i snabbt takt.”

  Anders Andréen, CEO, Urbanista
 • ”Initialt var det A.B.S Global Factorings utlandskompetens vi var ute efter. Resultatet blev att vi fick nödvändig rådgivning och stöd i vår expansion. Under tiden blev vi positivt överraskade av det varma och personliga bemötandet.”

  Carina Hansson (Wadman), CFO, Netadmin Systems
 • ”Vi valde factoring som en strategi i vår expansionsfas, framförallt i Sverige och i Tyskland, A.B.S har kontor på båda marknaderna. ABS är absolut mer personliga än man kan förvänta sig och vi är mycket nöjda med samarbetet.”

  Hanna Jahnstedt, CFO, Cint
Så hjälpte vi dem

Och mycket mer...

Behåll er branding

Alltid er logga på fakturan, endast en överlåtelsetext adderas på din kundfaktura.

Enkel faktura-hantering

Skicka enkelt över en fil till oss med de vanligast förekommande fakturauppgifterna.

Behåll kontrollen

Via vår klientportal kan du dagligen följa statusen på dina fakturor och transaktioner.

Snabb kredit-rådgivning

Inför nya kundkontakter ger vi snabbt besked om dina kunders kreditvärdighet.

Vanliga frågor

 • Fakturaköp hur fungerar det?

  Fakturaköp med A.B.S. är anpassad till företag som säljer till andra företag. Du fakturera dina kunder som vanligt och addera en kort överlåtelsetext på fakturan. Skicka därefter elektroniskt över fakturan i PDF och en fakturafil till oss. Vi kreditförsäkrar och köper dina fakturor och du får 90 % av värdet tillgängligt dag ett. Vi tar över kreditrisken och fakturahanteringen och när din kund betalat för vi över resterande 10 % till ditt företagskonto.

 • Vilka fakturor kan jag sälja?

  Vi erbjuder fakturaköp för fysiska mottagna varor eller levererade tjänster, där motparten är ett kreditvärdigt företag. Som en global aktör kan vi erbjuda fakturaköp för kundfordringar utställda världen över.

 • Vad är skillnaden mellan fakturaköp och fakturabelåning?

  Vi erbjuder fakturaköp vilket innebär att vi tar över hela kreditrisken på dina fakturor till skillnad från fakturabelåning, där fordran går tillbaka till dig om slutkund inte betalar. Med Fakturaköp försvinner fordran ur din balansräkning och du uppnår därmed högre likviditet och bättre nyckeltal.

 • Hur är er fakturaköpstjänst anpassad för B2B?

  Vi vet hur viktigt det är för dig som företagare att få betalt i tid och samtidigt värna om dina kundrelationer. Vi arbetar nära dig som företagskund och tar alltid kontakt med dig först innan vi går vidare till inkasso vid en försenad inbetalning.

 • Hur påverkas mina kunder av ett fakturaköp-samarbete?

  Om dina kunder har frågor om inbetalning eller behöver en fakturakopia kan de alltid nå oss alla vardagar mellan 09.00 – 16.00. Vi anpassar våra påminnelserutiner och processer i enlighet med dina relationer.

 • Hur snabbt kan vi komma igång med fakturaköp?

  Vi är alltid snabba till skott. Kontakta oss så berättar vi mer om vår factoringtjänst och hur vi kommer igång på bästa möjliga sätt.

Vi kontaktar dig

 • Datumformat: DD snedstreck MM snedstreck ÅÅÅÅ