Vår styrka kommer från vår personal

På A.B.S. Factoring arbetar vi varje dag för att hjälpa våra företagskunder att förbättra likviditeten och öka sin konkurrenskraft. Stockholmskontoret etablerades 2013 med ansvar för den Nordiska marknaden.

Vårt mål är att utmana den traditionella factoringmarknaden och skapa effektiva finansieringslösningar av högsta kvalité. Vår framgång kommer från långsiktiga relationer som bygger på kundnöjdhet och tillit.

Global räckvidd med lokal närvaro

A.B.S. Global Factoring grundades i Wiesbaden, Tyskland 1996 med visionen att skapa finansiella förutsättningar för bolag att växa. Sedan dess har vi specialiserat oss på företagsfinansiering genom fakturaköp och har genom åren hjälpt hundratals företag att förbättra likviditeten och ta vara på sina tillväxtmöjligheter.

Idag är A.B.S. Global Factoring en global koncern med ca 100 anställda i fyra länder.

Fakta och siffror 2022

Totalt antal slutkunder: 184 335
Köpta fakturor: 2 206 661
Factoringomsättning: 3,39 miljarder euro
Språk inom koncernen: 12

Group Advisory Board

 • Thorsten Klindworth
  CEO and Founder, Germany

  Thorsten har över 25 års erfarenhet av factoringbranschen och har en examen i företagsekonomi från Regensburg Universitetet i Tyskland. Thorsten är grundare och majoritetsägare av A.B.S.-koncernens moderbolag. Han har sedan starten 1996 varit verksam som VD för A.B.S. Factoring Tyskland, och sitter på styrelseposter i ett flertal av A.B.S.-koncernens bolag.

 • Helmut Karrer
  CCO Germany

  Helmut har över 20 års erfarenhet inom finans- och factoringbranschen; bland annat som platschef på GE Capital Factoring och som VD för RBS Factoring (The Royal Bank of Scotland Group), samt som divisionschef för Industrie- und Handels-Treunhand. Helmut har varit verksam inom A.B.S.-koncernen sedan 2011, numera som CCO för A.B.S. Factoring i Tyskland och med styrelseposter i ett flertal av A.B.S.-koncernens bolag.

 • Charlotta Sylvan
  Head of Marketing, Deputy CEO Sweden

  Charlotta har en civilekonomexamen i Internationell ekonomi vid Umeå universitet. Hennes tidigare erfarenheter inkluderar bland annat affärsutveckling och försäljning. Charlotta har varit verksam inom A.B.S.-koncernen sedan starten av det svenska kontoret 2013, numera som Head of Marketing och vice VD i Sverige.

 • Eva Sartorius
  Member of the Executive Board

  Eva har i mer än 25 år haft olika chefspositioner inom finanssektorn, senast som chef över divisionen Corporate Banking med ansvar över industri-, tjänste- och hälsovårdssektorn på HSH Nordbank AG. Eva rekryterades till A.B.S.-koncernen i 2016 och ansvarar idag för finansiering och försäljning.

 • Markus Wolf
  Head of Department Customer Support

  Markus har en examen i ekonomi vid Breda University of Applied Sciences. Markus har över 14 års erfarenhet inom Factoringbranschen; bland annat som ansvarig för företagsklienter och kundavdelningen på RBS Factoring GmbH, Frankfurt. Markus har varit verksam inom A.B.S.-koncernen sedan 2010, numera som Chief representative och Head of Department Customer Support, Tyskland.

Styrelse och ledningsgrupp

Personerna bakom vår ledningsgrupp och styrelse.