A.B.S. Global Factoring inleder samarbete med Pagero – fakturaköp direkt via Pagero Online

A.B.S. Global Factoring inleder samarbete med Pagero, möjliggör för företag att få tillgång till automatisk fakturaköp med kreditförsäkring direkt via Pagero Online.

Pagero Online är ett molnbaserat globalt nätverk som gör det möjligt för företag att kommunicera elektroniskt med alla sina affärspartners, oberoende av affärssystem. Genom Pagero Online får företag en effektiv och skalbar e-faktureringslösning som förbättrar säkerheten, möjliggör automatisering och effektiviserar sin fakturahantering.

”Vi är mycket glada med vårt samarbete med Pagero”, säger Trond Dale, VD för A.B.S. Global Factoring. ”Rörelsekapital och automatiserade affärsprocesser behövs för att företag ska kunna växa framgångsrikt. Tillsammans med Pagero kan vi erbjuda en effektiv finansieringslösning till ett bredare utbud av företag och samtidigt erbjuda våra företagskunder en smidigare process för e-fakturering.”

Samarbetet medför unika finansiella och affärsförbättrande möjligheter för B2B företag som växer och expanderar utanför Sverige. Företagare kan nu fakturera sina kunder världen över i det format som slutkunden kräver via Pagero Online och samtidigt få hela eller delar av sin kundreskontra kreditförsäkrad och finansierad med bara ett knapptryck.

”Digitalisering i kombination med ett kundorienterat finansieringserbjudande kommer att förändra hur rörelsekapital används i affärer”, säger Bengt Nilsson, CEO, Pagero. ”Möjligheterna till snabb och korrekt information i kombination med ett finansieringsföretag som förstår sina kunders problem och hur man löser dem kommer att ge våra kunder ytterligare ett verktyg för att vara konkurrenskraftiga i en krävande affärsmiljö.”

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Trond Dale, CEO, A.B.S. Global Factoring, trond.dale@absfatoring.se, +46-703 87 35 25
Bengt Nilsson, CEO, Pagero Group, bengt.nilsson@pagero.com, +46-708 11 22 11

Om oss:

A.B.S. Global Factoring grundades i Wiesbaden, Tyskland 1996 med visionen att skapa finansiella förutsättningar för bolag att växa. Sedan dess har vi specialiserat oss på företagsfinansiering genom fakturaköp och har genom åren hjälpt hundratals företag att förbättra likviditeten och ta vara på sina tillväxtmöjligheter på en global marknad. Vårt mål är att utmana den traditionella factoringmarknaden och skapa effektiva finansieringslösningar med fokus på långsiktigt värdeskapande för tillväxtbolag i alla faser. Under 2016 förvärvades det österrikiska bolaget VB Factoring Bank AG och idag har vi mer än 100 medarbetare på våra kontor i länderna Sverige, Tyskland, Österrike, Schweiz och Slovenien.

Om Pagero:

Pagero Group utvecklar och marknadsför Pagero Online, ett molnbaserat nätverk för kommunikation av affärsdokument inom processerna purchase-to-pay, order-to-cash och logistics-to-pay (TMS). Pagero Online är oberoende av affärssystem och passar företag av alla storlekar och inom alla branscher.

Våra tilläggstjänster gör det möjligt för våra kunder att uppnå korrekt data och ett 100% digitalt inkommande och utgående flöde av affärsdokument, vilket resulterar i minimerad felhantering, möjlighet att uppfylla lokala momsregler och kontroll över företagets inköp. Pagero Online är också sammankopplat med ett stort antal andra nätverk för global räckvidd.

Pagero Group har över 190 anställda med huvudkontor I Göteborg, Sverige, och lokalkontor i Stockholm, Oslo, Köpenhamn, Helsingfors, London, Dublin, Amsterdam, Rom, Madrid, Paris, Istanbul, Dubai och Chicago. Läs mer på www.pagero.se

Läs fler nyheter...

Hur kan vi hjälpa dig?

Kontakta oss om ni behöver en partner som kan företagsfinansiering på en global marknad.