A.B.S. Global Factoring förvärvar VB Factoring Bank AG

A.B.S Global Factoring AG kan idag stolt presentera förvärvet av det österrikiska bolaget VB Factoring Bank AG med tillhörande dotterbolag Eurincasso GmbH. Den österrikiska finansmarknadsmyndigheten FMA godkände transaktionen den 1 april 2016.

A.B.S. Factoring AG (tidigare VB Factoringbank AB) är Österrikes största factoringaktör och kommer att fortsätta driva vidare sin verksamhet som ett självständigt dotterbolag med huvudkontor i Salzburg och kontor i Wien. Förvärvet är en viktig del av A.B.S. koncerners internationalisering och förstärker ytterligare gruppens position på den europeiska marknaden.

”Vi välkomnar A.B.S Global Factoring AG som ny ägare som genom sitt entreprenörsledda styre står för kontinuitet, hållbar företagskultur och tillväxt. Denna transaktion innebär många fördelar för våra klienter, anställda och aktieägare. Alla parter tjänar på att vara en del av en europeisk organisation som på ett framgångsrikt sätt kan främja vidareutveckling av vår verksamhet i Österrike”, Dr. Gerhard Ebner, styrelseordförande A.B.S. Factoring AG.

A.B.S. koncernen har i och med förvärvet en fullständig täckning av den starka ekonomiska zonen Tyskland-Österrike-Schweiz. Förvärvet, som är det största i företagets historia, innebär också en österrikisk banklicens.

”Vi ser alla fram emot våra planer för framtiden. Sammanslagningen möjliggör att vi kan dra nytta av strategiska möjligheter i en internationell miljö och skapa mervärde för våra kunder både på kort och på lång sikt.”, Thorsten Klindworth, grundare och styrelseordförande A.B.S Global Factoring AG.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Thorsten Klindworth, CEO och Styrelseordförande A.B.S Global Factoring AG, Klindworth@abs-ag.com,  +49 (0) 611 / 977 10 100
Dr. Gerhard Ebner, CEO, A.B.S. Factoring AG, g.ebner@abs-factoring.at, +43 (0) 662 – 623553 – 100

Om A.B.S. Global Factoring:

A.B.S. Global Factoring grundades i Wiesbaden, Tyskland 1996 med visionen att skapa finansiella förutsättningar för bolag att växa. Sedan dess har vi specialiserat oss på företagsfinansiering genom fakturaköp och har genom åren hjälpt hundratals företag att förbättra likviditeten och ta vara på sina tillväxtmöjligheter på en global marknad. Vårt mål är att utmana den traditionella factoringmarknaden och skapa effektiva finansieringslösningar med fokus på långsiktigt värdeskapande för tillväxtbolag i alla faser. Idag har vi mer än 100 medarbetare på våra kontor i länderna Sverige, Tyskland, Österrike, Schweiz.

Om A.B.S. Factoring AG (tidigare VB Factoringbank AB)

A.B.S. Factoring AG har sitt säte i Österrike med huvudkontor i Salzburg och kontor i Wien. Bolaget har varit verksamt i 35 år och är idag den största bankoberoende factoringleverantören i Österrike. I enlighet med österrikiska föreskrifter har A.B.S. Factoring AG nödvändiga banklicenser för Österrike. Bolaget har 42 anställda och ett dotterbolag Eurincasso GmbH. Läs mer på www.abs-factoring.at.

Läs fler nyheter...

Hur kan vi hjälpa dig?

Kontakta oss om ni behöver en partner som kan företagsfinansiering på en global marknad.