Så kan du öka din finansiering

Checkkredit, lån, leasing eller factoring, det finns många finansieringsformer för företag som behöver ökad finansiering. Men när skall man välja vad, och vilka alternativ finns det för företag som inte får hjälp av banken?

1. Använd checkkrediten på rätt sätt

För företag som har svängningar i ekonomin, exempelvis på grund av ojämna orderingångar och perioder med mycket utgifter, kan en checkkredit balansera upp ojämnheten.

Många företag använder tyvärr checkkrediten på ett slentrianmässigt sätt till allt. Och då menar jag verkligen allt! Oavsett om man ska investera i en ny maskin eller betala lokalhyran så finansierar många det med en checkkredit. Det kan få trista konsekvenser då ett överdrivet utnyttjande av checkkrediten kan ligga dig i fatet när du sen söker finansiering för större investeringar.

2. Tänk ”långa” eller ”korta pengar”

Vad ska man då göra som företagare när banken säger nej till utökad checkkredit eller nya banklån? För det första, ge inte ge upp. Det finns andra alternativ till finansiering. Alternativ som kanske t o m är bättre. För det andra tycker jag att man som tillväxtföretagare ska tänka i ”långa” och ”korta pengar” när man söker hjälp.

Behöver du investera i nya maskiner eller annan typ av utveckling, då är det långa pengar som gäller. Hit hör investeringslån från institutioner som Almi eller Norrlandsfonden, banklån från bolag som Froda eller Ferratum men också leasing. Leasing fungerar ungefär som ett bostadslån eftersom det du investerar i också är säkerheten för lånet.

Korta pengar använder du till att betala såväl förutsedda som oförutsedda utgifter. Här kompletterar checkkredit och factoring varandra. Båda kostar pengar, men det blir ännu dyrare att hamna efter med betalningarna.Mitt råd är att använda checkkrediten främst till de oförutsedda utgifterna, men factoring till de löpande utgifterna som hyran, elen, löner och rutininköp. Factoring innebär att finansbolaget, så som A.B.S. Factoring, helt enkelt köper dina fakturor. Vi tar hela risken, du får 90 % av summan direkt och kan betala dina stående räkningar.

3. Använd Factoring som ett komplement till banklån

Initialt kan företagare vara osäkra på factoring som finansieringsform då ingen vill vill tappa kontrollen och relationen med kunderna. På A.B.S. Global Factoring skickas aldrig kunder med betalningsproblem automatiskt till inkasso. Istället görs alltid skräddarsydda planer för dem i samråd med dig som kund.

Det är viktigt att alltid förklara för kunderna vad ett samarbete med oss på A.B.S. Global Factoring innebär. Vi ser alltid till att ta hand om dina kunder som om det vore våra egna på ett schysst sätt.


Vill du veta mer hur vi tänker på A.B.S Factoring kring växande företags finansiering så kontakta osssales@absfactoring.se.

Läs fler nyheter...

Hur kan vi hjälpa dig?

Kontakta oss om ni behöver en partner som kan företagsfinansiering på en global marknad.