Har din verksamhet hamnat i en tillfällig ekonomisk kris? Det finns hjälp att få. Här är tre alternativ som kan hjälpa ditt företag på fötter igen och skapa nya möjligheter.

Den ekonomiska utvecklingen visar en minst sagt negativ trend för företag, med försämrad likviditet som följd. A.B.S Factoring berättar mer om alternativ som kan hjälpa ditt företag om du upplever betalningssvårigheter: Företagsrekonstruktion, företagslån och fakturaköp.

Företagsrekonstruktion – för företag med skulder och betalningssvårigheter

Undvik konkurs genom att ansöka om en företagsrekonstruktion. När ett företag avvecklas definitivt försätter man det i konkurs. Vid en rekonstruktion försöker man istället avveckla bolagets skulder, så att verksamheten kan fortsätta helt eller delvis. Under tiden, som vanligtvis varar i tre månader med möjlighet till förlängning, får du ta del av en rekonstruktionsplan där exempelvis personalneddragningar och liknande kan ingå. Syftet med företagsrekonstruktion är att ge ditt företag möjlighet och tid att lösa betalningsproblem.

Företagslån – öppnar upp för nya möjligheter

Ditt företag behöver inte ha ekonomiska svårigheter för att ett företagslån ska vara fördelaktigt. Ett företagslån är ett alternativ när du vill öppna upp för nya möjligheter, alltså investera i bolagets framtid. Det passar exempelvis när du vill genomföra nya projekt, satsningar eller investeringar i bolaget – eller behöver kapital för att rädda verksamheten. Beroende på vad du får för lånevillkor kan det ibland löna sig att ta ett företagslån istället för att använda kapital från befintlig kassa. A.B.S. Factoring hjälper dig med skräddarsydda företagslån när det kommer till allt från betalningsvillkor och ränta till lånebelopp och löptider.

Fakturaköp – få loss kapital snabbt

Behöver du stärka likviditeten i företaget och få loss kapital snabbt är factoring ett bra alternativ. Möjligheten att sälja företagets utgående fakturor till ett factoringbolag kan ibland vara avgörande för vissa verksamheter. Fakturaköp är generellt ett bra alternativ för bolag som vill undvika långa betaltider – du får nämligen betalt direkt. Det passar oavsett om du är ett litet företag eller en stor koncern. Factoring innebär att du överlåter administrationen av fakturor till ett factoringbolag. Ditt företag får snabbt tillgång till kapital, ofta inom 24 timmar, samtidigt som du överlåter kreditrisken helt. Dessutom frigörs värdefull tid som du kan investera i ditt bolag.

Kontakta A.B.S. Factoring för att lägga upp en fakturaköpslösning som passar ditt företag.

Läs fler nyheter...

Hur kan vi hjälpa dig?

Kontakta oss om ni behöver en partner som kan företagsfinansiering på en global marknad.