Goda tider för svenska startups.

Igår kväll besökte vi eventet STHLM TECH MEETUP, Europas största månatliga event för startups, där den teknologiska utvecklingen står i fokus och diskuteras framför publik. Dessutom fick några nystartade företag möjligheten att pitcha sina idéer framför potentiella investerare. 

Paneldiskussion om viktiga egenskaper för startups på Sthlm Tech Meetup

Flera personer från snabbt växande företag deltog i en paneldiskussion, bl.a. Ola Sars, CEO och grundare av Soundtrack Your Brand, och Sabina Wizander, kommersiell chef på Kry. Sammantaget tyckte alla paneldeltagare att en utmärkt produkt var den bästa tillväxtstrategin för startups.

Dessutom tilläts tre stycken startups pitcha sina idéer framför VC företaget Northzone.

Avslutningsvis lyftes det hett debaterade ämnet immigration. Hur ska Sverige bli bättre på att lyckas behålla kompetent arbetskraft och utveckla bättre förutsättningar för utländska arbetare? Det är ett ämne som säkerligen kommer fortsättas att tas upp under året.

Take Aways

En intressant take away var när en av grundarna till startup företaget Hoodprints blev ställd frågan om hur mycket kapital företaget sökte från investerare. Svaret han gav, till både publikens och panelens förvåning, var: ”Eh, inget? Jag vill inte riskera någon annans pengar innan jag vet att den här idéen verkligen fungerar.” Kul att se startups som har ett ansvarsfullt ekonomiskt tänk kring företagande!

En positiv take away var presentationen av rankingen av länders innovationsförmåga. Sverige var placerad på en andraplats efter Sydkorea.

En överraskande take away var när Konrad Bergström, grundare till Zound Industries, presenterade sin elektriska båt som liknades vid ”en Tesla för havet.” Det ska bli kul att följa utvecklingen, då produkten verkar ha stor potential.

Sammanfattningsvis verkar det åter igen bli ett spännande år på den svenska startup-scenen!

 


 

A.B.S. Factoring möjliggör organisk tillväxt för startups genom factoring

Vi på A.B.S. Factoring är specialiserade på tillväxtfinansiering genom fakturaköp och stödjer dagligen ambitiösa tillväxtbolag med likviditet och trygghet. Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa ditt företag med fakturaköp eller exportfactoring, kontakta oss.

Läs fler nyheter...

Hur kan vi hjälpa dig?

Kontakta oss om ni behöver en partner som kan företagsfinansiering på en global marknad.