Har du länge velat starta eget? Eller har du precis kommit på en briljant affärsidé? A.B.S. Factoring hjälper dig med finansering av din nya verksamhet.

Du har en idé och vill starta ditt nya företag, men behöver hjälp med finansiering av verksamheten. Innan du börjar titta på lösningar som företagslån eller leasing bör du göra en realistisk och noggrann kalkyl. Räkna på hur mycket kapital du behöver för att komma igång och vilka behov som finns framöver.

Utöver att ta extern finansiell hjälp som företagslån och leasing – eller andra lösningar som investerare – bör du försöka gå in med egna medel.

På lång sikt är det dina kunder som ska finansiera företagets verksamhet. Men det kan ta tid att bygga upp ett företag så det blir lönsamt. Ett företagslån eller en leasingtjänst är därför bra alternativ när ditt företag står inför nya utmaningar.

A.B.S. Factoring erbjuder bådadera, och har dessutom starka samarbetspartners, till din hjälp.

Tillsammans med branschledande Nordic Finance stärker vi vårt erbjudande till små och medelstora företag genom att de snabbt kan få tillgång till modern och flexibel leasingfinansiering, säger Charlotta Sylvan, Vice VD A.B.S. Global Factoring AB.

Du får hjälp med den helhetslösning för att leasa allt som din verksamhet kräver – från maskiner och fordon till möbler och IT-utrustning.

Därför är leasing ett bra alternativ vid uppstart

När du leasar objekt så betalar du bara för användandet och inte ägandet. Man kan likna det med att du hyr objektet. Det är en vanlig finansiell lösning för företag som inte vill binda upp företagets kapital. Du betalar månadsvis då kostnaden fördelas över hela leasingperioden. Det gör att din budgetering och planering av utgifter blir enklare. När leasingperioden löper ut kan du välja att förlänga avtalet, köpa ut objektet eller lämna tillbaka det.

Ett annat finansieringsalternativ när du startar ny verksamhet är företagslån. Det är att föredra om du exempelvis behöver anställa personal eller hyra lokal. Eller om du helt enkelt vill äga din investering när du har betalat av lånet. Aspekter som ränta, lånebelopp och löptider är bra att ta in i dina beräkningar när du överväger finansieringslösning. Tänk också på att företagslån och leasing behandlas olika i bokföringen. Fundera över vad som passar bäst för dig och din verksamhets behov. Kontakta A.B.S. Factoring för rådgivning, vi hjälper dig att skapa bäst möjligheter för just ditt företag.

BONUS: Branscher att satsa på just nu

I coronapandemins spår har e-handeln haft en rekordtillväxt på 49 procent. Vi nätshoppar mer än någonsin enligt e-barometern som Postnord presenterar. Dessutom har den amerikanska nätjätten Amazon kommit till Sverige. Branscher som e-handel eller lösningar för logistik och distribution vara heta tips för dig som vill starta nytt företag just nu.

Läs fler nyheter...

Hur kan vi hjälpa dig?

Kontakta oss om ni behöver en partner som kan företagsfinansiering på en global marknad.